ROT-avdraget möjliggör drömmar

Alltsedan ROT-avdraget blev verklighet har allt fler kunnat förverkliga sina drömmar och fått bukt med de renoveringsbehov som hemmet haft. Att ta hand om sitt hus ger självklart huset en längre livslängd och höjer både trivseln och värdet på fastigheten. En enkel och billig åtgärd kan vara att måla om fasaden. En tålig och bra färg skyddar huset mot väder och vind och är ett enkelt skönhetslyft som verkligen kan rekommenderas oavsett om du tänkt sälja eller bo kvar.
Många som tidigare hade valt att måla om på egenhand väljer idag att hyra in experter för arbetet. Detta inte bara för att det i dagsläget är en ekonomiskt gångbar åtgärd för de allra flesta, utan för att man vet att det blir korrekt utfört. Ett annat plus är givetvis att man kan få njuta av den korta semestern istället för att lägga all tid och kraft på renovering.

Få ner kostnaden på arbetet

För att få till stånd en så bra deal som möjligt är det givetvis värt att se sig runt bland flera olika hantverkare. Om det exempelvis handlar om att få sin fasad ommålad och man bor i Stockholm kan man enkelt använda sig av oss. För att ge en lite fingervisning på vad du som beställare av tjänsten kan förvänta dig att betala för ligger priserna runt 350-500 kronor i timmen. Detta innan ROT-avdraget som kommer att sänka arbetskostnaden med 50 procent. Priserna skiljer sig åt beroende på arbetets omfattning och svårighetsgrad men det kan även skilja i pris om man väljer att hyra in experter med specialkunskaper inom arbetsområdet som man är intresserad av. Att välja oss som målar-firma som ligger på rätt sida av stan kan också vara en god idé eftersom att du i annat fall kan komma att stå för resekostnaderna för målarna. Är du osäker på om du kan utnyttja avdraget? I grund och botten är allt som krävs att du har en inkomst och betalar skatt. Naturligtvis får du heller inte redan ha utnyttjat hela beloppet på andra projekt under innevarande år.

För mer utförlig och dagsaktuell information hänvisar vi till Skatteverkets informationssidor.